گزارش زير چکيدهاي از عملکرد احزاب در دي ماه 1392 است:

حضور جنجالي هيئت اروپايي به ايران
حضور هيئت اروپايي در ايران جنجالهاي زيادي را به دنبال خود داشت از جمله ديدار غيرقانوني و مخفيانه با"جعفر پناهي" و "نسرين ستوده" در سفارتخانه يونان در ايران و ديگري رفتاري که به دنبال خود واکنش بسياري از گروهها و فعالان حزبي و پارلماني را برانگيخت چرا که اين رئيس اين هيئت علاوه بر بياحترامي به رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام که رفتار ديپلماتيک را رعايت نکرده بود در توجيه رفتار زننده خود گفتند که نسبت به عرف ايرانيان آشنا نبوده است البته "محمد هاشمي" برادر و رئيس دفتر آيتالله هاشمي رفسنجاني عملکرد رئيس هيئت پارلماني اروپايي را که هنگام ملاقات با رئيس مجمع تشخيص مصلحت از جاي خود برنخاست، بي احترامي ندانست و گفته بود که تشريفات دفتر آقاي هاشمي در اين ميان ضعيف عمل کرد، چراکه معمولا ًوقتي شخصيتي براي ديدار به مجمع وارد ميشود، دفتر به هيئت اعلام ميکند که بلند شوند که اعلام نکرده بود و آنها هم با عرف ما آشنا نبودند.
برگزاري جلسه همگرايي اصولگرايان با ميزباني حجتالاسلام تقوي
جلسه همگرايي اصولگريان به ميزباني "حجتالاسلام والمسلمين محمدرضا تقوي" در حالي برگزار شده بود که "غلامعلي حدادعادل"، "عليرضا زاکاني" دبيرکل جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي، "حسين فدايي"دبيرکل جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي، "محمدنبي حبيبي" دبيرکل حزب موتلفه اسلامي و ... در اين جلسه حضور نداشتند . هرچند حبيبي از برگزاري چنين جلساتي حمايت خود را اعلام کرده بود اما ظواهر نشان ميدهد که بسياري از اشخاص بزرگ اين جريان کهنهکار و با قدمت اطلاعي از اين نشستها ندارد . اما حجتالاسلام تقوي اين عضو جامعه روحانيت مبارز با ابراز اميدواري از تداوم چنين جلساتي در اينباره گفته بود که تمامي گروهها و احزاب سياسي آزادند که در اين جلسات شرکت کنند و هيچ منعي در اين خصوص وجود ندارد.

اظهارنظر عجيبي که از سوي اصلاحطلبان هم رد شد
"محمدرضا خاتمي" در مورد اظهارنظر جنجالي "سعيد حجاريان" مبني بر انحلال مجلس از سوي دولت گفته بود که با نظر حجاريان در اينباره مخالفم چرا که ديکتاتوري مجلس بهتر از ديکتاتوري فرد است.
وي همچنين در ادامه اظهارنظر خود درباره حضور فعال اصلاحطلبان در انتخابات گفته بود که متاسفانه در مجلس نهم فضا به گونهاي بسته شده بود که هيچ حزبي نتوانست در آن زمان فعاليت کند.
گويا خاتمي فراموش کرده بود که تمامي اصلاحطلبان به نوعي فراخوان داده بودند که انتخابات مجلس نهم را تحريم کنند و حتي تمامي فعاليتهاي خود را متمرکز با تبليغات منفي از سوي دشمنان و رسانههاي غربي کرده بودند.

ديدار احزاب با وزير کشور" 19 درخواست براي تشکيل حزب در دولت يازدهم داشتهايم" اين سخني بود که از سوي وزير کشور شنيده شد و البته با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد و دادن وعدههاي به منظور ارتقاي جايگاه احزاب در کشور، "رحماني فضلي" ديداري با احزاب و فعالان حزبي ترتيب داد و پاي درددل تمامي حزبيها درباره مشکلات موجود بر سر راه احزاب و جريانهاي سياسي نشست تا اينکه چند روز پس از جلسه مذکور وزارت کشور با انتشار
لايحه پيشنويس تاسي و فعاليت احزاب مهلتي يک ماهه به احزاب داد تا نظرات خود را به وزارت کشور ارائه دهند و پس از آن وزارت کشور پس از انجام برسيهاي لازم، اين لايحه به دولت ارسال ميشود تا دولت نيز پس از بررسي، آن را تقديم مجلس کند.
بايد ديد که در اين مدت يک ماه، احزاب چه نظراتي از خود به منظور تکميل لايحه پيشنويس احزاب ارائه ميدهند و آيا اين نظرات تامينکننده دغدغههاي فعالان حزبي در کشور خواهد بود؟!
عدم دعوت از احزاب منحله مشارکت و مجاهدين انقلاب به وزارت کشوراز 50 حزب سياسي در کشور به نشست احزاب با وزير کشور دعوت به عمل آمده بود و احزابي که سابقه محکوميت و منع فعاليت را در کارنامه خود داشتند و به عنوان احزاب فعال هم به حساب نميآمدند دعوت نشده بود لذا دو حزب منحله مشارکت و مجاهدين انقلاب در اين جمع حضور نداشتند و برهمين اساس "محمدرضا خاتمي" در واکنش به اين مسئله گفت: اينکه کميسون ماده 10 احزاب بخواهد در اينباره و فعاليت يک حزب اظهارنظر کند، مسخره است البته آنچه که مسلم است اينکه
قوه قضاييه در خصوص انحلال احزاب صاحباختيار است.با اين وجود سازمان منحله مجاهدين انقلاب در تلاش براي فعاليت دوباره سازمان است و يا اينکه در صورت عدم فعاليت مجدد، بتواند در قالب سازماني ديگر به فعاليت بپردازد اين سخني بود که از زبان "محمد سلامتي" دبيرکل سازمان منحله مذکور به زبان آورده بود. اينکه آقايان با چه رويکردي ميخواهند بار ديگر براي رسيدن به اهداف جهتدار به ادامه فعاليت بپردازند، مشخص نيست.

بلاتکليفي متکي و جبهه پيروان؟!
ظاهرا پس از کش و قوسهاي فراوان مبني بر حضور و يا عدم حضور "منوچهر متکي" دبيرکل انجمن فارغالتحصيلان شبهه قاره هند در عضويت در جبهه پيروان خط امام رهبري، وي به صورت اتوماتيک به دليل استعفا ار دبيرکلي انجمن مذکور، از شوراي جبهه کنار رفته و البته اين کنارهگيري دال بر استعفاي وي نيست.
متکي وزير امور خارجه کشورمان پس از حضور در کشور سنگال در سال 1389 که به منظور انجام کارهاي ديپلماتيک و ابلاغ پيام رئيسجمهور ايران به همتايش در سنگال به آن کشور سفر کرده بود با حکم عجيب و غيرمنتظرهاي از سوي "محمود احمدينژاد" رئيسجمهور سابق کشورمان مواجه شد و در حين انجام ماموريت از کار برکنار شد و از آن موقع تاکنون در برابر تمامي مسائل سکوت اختيار کرده و ارائه توضيحات را به آينده موکول کرده است.

برگزاري کنگرههاي احزاب و جمعيتهاي فعال کشور تا پايان سال جاري
برگزاري همايشها و کنگرههاي گروها و احزاب سياسي تا پايان سال جاري از جمله اخباري است که هر روز خبرهاي تازهاي از نحوه برگزاري و تشکيل آنها به گوش ميرسد. ظاهرا يکي از موضوعات مهم و مورد بحث همايشهاي مذکور، بررسي چگونکي ورود به انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي است.
هرچند بسياري از فعالان حزبي يا در حال تکذيب فعاليت انتخاباتي خود از هماکنون هستند يا منتظر اعلام برنامههاي جريان مخالف خود هستند که ببينند براي خود و گروهشان براي کسب اکثريت کرسيهاي مجلس دهم چه بايد کنند؟

عزم عارف براي ورود به انتخابات مجلس دهم با ارائه طرحي جالب جدي و قطعي شداما در اين ميان نيابد از عزم جدي "محمدرضا عارف" براي ورود به انتخابات غافل ماند. اصلاحطلبي که با کنارهگيري از انتخابات يازدهم رياستجمهوري به نفع "حجتالاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني" و با تمکين از نظر بزرگان طيف سياسياش به چهرهاي دوست داشتني براي اين گروه و هوادرانش تبديل شد و شخصي که با تشکيل حزبي مستقل که وعده آن را چندي پيش داده بود، ميخواهد برنامههاي جدي اصلاحطلبان را براي ورود به مجلس با ارائه طرحي تحت عنوان
ائتلاف اصلاحطلبان با اصولگرايان خردگرا به نفع خود و کمک به دولت يازدهم پيش ببرد.طرحي که بايد ديد آيا مورد توافق و استقبال اصولگرايان قرار خوهد گرفت تا از اين ظريق عارف هنم به آرزوي ديرينهاش که همانا ائتلاف اين دو جريان سياسي است دست پيدا کند.
تداوم اتحاد اصلاحطلبان براي تصدي کرسيهاي مجلس دهمظاهرا اصلاحطلبان با چشيدن طعم شيرين اتحاد و ائتلاف در انتخابات رياستجمهوري يازدهم در حال تکرار برنامه خود هستند تا بتوانند براي بار ديگر به خواستههاي و روياهاي شيرين خود دست پيدا کنند.
خبرها حاکي از اين است که اين جريان سياسي برنامههاي خود را به منظور دستيابي به اهداف اصلي خود از جمله اخذ اکثريت کرسيهاي مجلس دهم بعد از انتخابات رياستجمهوري سال 92 آغاز کرده و اکنون در پي ارائه ليستي واحد و منسجم با شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات که اکنون رياست ان به دست داوود محمدي و انجمن اسلامي معلمان افتاده، است. ظاهرا طعم پيروزي انتخابات رياستجمهوري به مذاق آنها خوش آمده و در تلاش براي تکرار چنين پيروزي هستند.
زماني که "هادي خامنهاي" از قطعيت عدم حضورش در انتخابات مجلس دهم خبر داده بود از زمان اعلام برنامههاي انتخاباتي اصلاحطلبان و يکي بودن آنها با شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات و ارائه ليست مشترک سخن گفته بود و اينکه تحت هيچ شرايطي به انتخابات ورود شخصي پيدا نميکند.
ارائه ليست مشترک کارگزاران و غيرکارگزاران براي انتخاباترسول منتجبنيا: گروههاي اصلاحطلب(کارگزاران و غير کارگزاران) براي انتخابات ليست مشترک ميدهند.
حسين مرعشي: کارگزاران در قالب ائتلاف اصلاحطلبان ليست ميدهد
اين در حالي است که بسياري از اصولگرايان اعتقادي به ورود زودهنگام به انتخابات ندارند و آن را آسيبي به امنيت و وحدت کنوني کشور ميدانند. ظاهرا برخي از گروههاي حال حاضر در اين جريان سياسي کهنهکار حاضر به پذيرش عدم پيروزي خود در انتخابات نيستند.

رمز موفقيت اصولگرايان از زبان دبيرکل حزب موتلفه اسلاميبا وجوي اينکه "محمدنبي حبيبي" به جلسات همگراي اصولگرايان به ميزباني"حجتالاسلام والمسلمين تقوي" دعوت نشده بود اما دبيرکل حزب موتلفه اسلامي به ائتلاف اصولگرايان با محوريت روحانيت تاکيد داشته و اينکه براي انتخابات آينده بايد به جاي رقابت ميان اصولگرايان به ائتلاف اصولگرايان بيانديشيم چراکه به گفته او، اصليترين عامل وحدت براي اصولگرايان "محوريت روحانيت" است.
رقيب اصلاحات به خود آمد
البته نبايد به طور کامل اين گمان را در ذهن داشت که اصولگرايان بيکار نشستهاند و عرصه را براي رقيب خود باز گذاشتهاند چراکه در نشست جامعه اسلامي مهندسين، موضوع چگونگي ورود اصولگرايان به انتخابات مجلس دهم مورد بحث و بررسي قرار گرفته و مقرر شده که اعضاء و دبيران استانها در مورد نحوه ورود به انتخابات آينده کار و نظر خود را به شوراي مرکزي ارائه دهند.
احساس خطر تغيير يا اميد به تغيير در مجلس آينده
"محمدرضا باهنر" از وجو خطر تغيير در مجلس دهم سخن گفت و از آن طرف "محمدعلي ابطحي" عضو مجمع روحانيون مبارز معتقد است که ترکيب مجلس آينده بايد تغيير کند. اينکه برخي از تغغير احساس خطر دارد و برخي اميد به آن دارند مسئلهاي که نيازمند تلاش گروههاي سياسي براي دفع خطر در تغييرات احتمالي و يا اميد به تغييرات احتمالي است.
نطق جنجالي "علي مطهري" و حمايت تاجزاده در زندان اوين از سخنان مطهري
زماني که مطهري نماينده مجلس شوراي اسلامي از محاکمه همزمان موسوي، کروبي و احمدينژاد در صحن علني مجلس سخن گفت جنجال زيادي به راه افتاد و از طرفي ديگر تاجزاده در زندان اوين از سخنان اين نماينده حمايت و خواستار حضور مردم در کمپين حمايتي از مطهري در صفحه اجتماعي facebook شد تا از اين طريق باز هم تاجزاده بر واضع فتنهگرانهاش پافشاري کند.
انتهاي پيام/